kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram Ledger Nano X Trezor T Keep Key

Pasívny príjem s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke



17.1.2020 (aktualizované 15.11.2021)     Späť
Passive incomes with wallet Exodus



Je príjem, ktorý sa generuje, aj keď robíte niečo iné alebo aj úplne nič. Warren Buffet, jeden z najväčších investorov všetkých čias, sa vyjadril, že


"Ak človek nepríde na spôsob ako zarábať počas toho keď spí, nikdy skutočne nezbohatne."

Predstavíme vám jeden z najprístupnejších a najjednoduchších spôsobov ako si takýto príjem vytvoriť.

Peňaženka Exodus

Exodus peňaženka

Charakteristika

Peňaženka Exodus vznikla v roku 2015. Ide o softvérovú peňaženku, ktorá podporuje obrovské množstvo kryptomien. Nainštalovať si ju môžete na Windows, Mac OS aj Linux. Je lightweight, čo znamená, že nepotrebuje sťahovať celé blockchainy na to, aby správne fungovala. Tým vám ušetrí miesto na vašom harddisku. Vývoj je aktívny, aktualizácie vychádzajú aj niekoľkokrát týždenne. Je úplne zadarmo. Čo sa mnohým z vás určite bude páčiť.

Ktoré kryptomeny sú podporované?

Okrem Bitcoinu podporuje aj Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, Dash, EOS, TrueUSD, Waves, XRP, Zcash a ďalšie. Aktuálne je ich 126. Všetky nájdete na oficiálnych stránkach Exodusu.

Bezpečnosť

Pre prácu s vašim portfóliom musí byť pripojená na internet. Ide teda o takzvanú HOT peňaženku. COLD peňaženky toto nemusia, a preto sú bezpečnejšie. Príkladom kvalitnej cold peňaženky je Trezor One alebo Nano ledger X. Na druhú stranu sú však drahšie. Ide o hierarchicky deterministickú peňaženku, čo v preklade do ľudskej reči znamená, že na jej znovuvytvorenie vám stačí počiatočný seed. Seed je 12 slov v presnom poradí, z ktorých je možné peňaženku aj so všetkými kryptomenami a transakciami v prípade núdze znovu vytvoriť. Týchto 12 slov je vlastne vašou peňaženkou. Kto má prístup k týmto slovám, ovláda kompletne aj peňaženku aj všetko v nej. Pozor teda na seed! Zapíšte si ho na papier a poriadne uschovajte.

Vstavané služby

Peňaženka okrem toho, že podporuje množstvo kryptomien ponúka vstavanú zmenáreň, kde si môžete meniť rýchlo a pohodlne kryptomeny. Z jednej na druhú. Ďalšou možnosťou je práve pasívne zarábanie (tzv. Rewards) na niektorých z podporovaných kryptomien. V nasledujúcej časti si povieme ako, ktoré to sú a koľko je možné vlastne pasívne zarobiť.

Zmenáreň

Exodus peňaženka - Zmenáreň

Pasívne príjmy (Rewards)

Exodus peňaženka - Rewards




Pasívny príjem s peňaženkou Exodus

Ak si stiahnete a nainštalujete peňaženku, a presuniete do peňaženky niektorú z nasledujúcich kryptomien, môže vám sama zarábať.

Percentá, ktoré možno zarobiť sú vyjadrené takzvaným APY, ktoré sa počas roka mení vzhľadom na pravidlá danej krypto siete.

APY (Annual Percentage Yield)

S peňaženkou Exodus budete zarábať takzvané APY. Investopedia definuje pojem APY ako skutočnú mieru návratnosti získanú z vkladu alebo investície, ktorá zohľadňuje účinok zloženého úroku. Narozdiel od jednoduchého úroku sa zložený úrok počíta pravidelne a suma sa okamžite pripočíta k zostatku.

Algorand (ALGO)

Algorand ponúka rýchlejšie transakcie, ktoré trvajú kratšie. Oficiálne vznikol v roku 2019. Umožňuje ďalej používateľom vytvárať inteligentné zmluvy podobne ako dobre známe Ethereum (programové dohody pre budovanie decentralizovaných aplikácií) a tokeny. Algorand nadácia tvrdí, že z kryptomeny ALGO bude vytvorených iba 10 miliárd jednotiek. Držaním tokenov ALGO tokenov získate 6,38% z držaných ALGO tokenov.

Kde kúpim ALGO Binance, Kraken, Coinbase a ďalšie.
Chcem vedieť o pasívnom zárobku s kryptomenou Algorand viac
Chcem vedieť o ALGO tokene a sieti Algorand viac.
Aktuality o tokene a sieti Algorand

Algorand

Cardano (ADA)

Kryptomena bola oficiálne spustená 29. septembra roku 2017 vývojármi blockchainovej spoločnosti Input Output Hong Kong (IOHK), ktorú vedie Charles Hoskinson, zakladateľ Bitshares a bývalý CEO Ethereum. Cardano sa zameriava na rýchlu a lacnú možnosť mikro a makro transakcií. Do roadmap Cardano spadá niekoľko veľmi zaujímavých cieľov, ako napríklad snaha prepojiť tradičné bankové systémy a kryptomeny. Ďalším cieľom je vytvoriť vlastnú kreditnú kartu, ktorá bude prepojená s mobilnou peňaženkou Cardana (rovnako ako TenX). Držaním tokenov ADA tokenov získate 4,21% z držaných ADA tokenov.

Kde kúpim ADA Binance, Kraken, Kucoin a ďalšie.
Chcem vedieť o pasívnom zárobku s Cardano viac.
Chcem vedieť o ADA tokene a sieti Cardano viac.
Aktuality o tokene a sieti Cardano (ADA)

Cardano (ADA)

Cosmos (ATOM)

Spoločnosť Cosmos, ktorú zakladajúci tím označil za „internet blockchainov“, si kladie za cieľ vytvoriť sieť krypto sietí zjednotených nástrojmi, ktoré sú opensource na zjednodušenie transakcií medzi nimi. Práve toto zameranie na prispôsobiteľnosť a interoperabilitu odlišuje Cosmos od ostatných projektov. Namiesto uprednostňovania vlastnej siete je jej cieľom podporovať ekosystém sietí, ktoré dokážu programovo zdieľať údaje a tokeny bez toho, aby činnosť zabezpečovala centrálna strana. Cosmos Hub, blockchain typu proof-of-stake, je poháňaný svojou natívnou kryptomenou ATOM. Držaním tokenov ATOM získate 12,17% z držaných ATOM tokenov.

Kde kúpim ATOM Binance, Kraken, Kucoin a ďalšie.
Chcem vedieť o ATOM tokene a sieti viac.
Chcem vedieť o pasívnom zárobku s kryptomenou ATOM viac
Aktuality o tokene a sieti Cosmos (ATOM)

Cosmos (ATOM)

NEO

Neo sa často prezýva aj Čínskym Ethereom. Za jeho držanie v peňaženke získavate kryptomenu s názvom GAS. Ročne tak získate 4,89% z držaných NEO tokenov. Prečo by niekto kupoval NEO, keď sú tu možnosti, ktoré zhodnocujú vaše peniaze lepšie? Stačí, že ten niekto jednoducho verí tomuto projektu a aj tomu, že cena oboch porastie.

Kde kúpim NEO Binance, Bitfinex, Kucoin a ďalšie.
Chcem vedieť o NEO tokene a sieti viac
Chcem vedieť o pasívnom zárobku s kryptomenou NEO viac
Aktuality o tokene a sieti NEO

NEO

Ontology (ONT)

Ontology vytvoril v roku 2017 čínska spoločnosť s názvom OnChain. Spoločnosť OnChain zaznamenala obrovský úspech v priemysle kryptomien, pretože bola tiež zakladateľmi blockchainu NEO, ktorý je v súčasnosti projektom v hodnote niekoľkých miliárd dolárov. V podstate bol Ontology vytvorený ako spôsob, ako môžu podniky všetkých veľkostí aplikovať a použiť technológiu blockchain v rámci svojej spoločnosti bez toho, aby museli úplne meniť všetky svoje súčasné systémy a rozumieť blockchain technológii. Držaním tokenov ONT získate 6,91% z držaných ONT tokenov.

Kde kúpim ONT Binance, Bitfinex, Kraken a ďalšie.
Chcem vedieť o ONT tokene a sieti viac
Aktuality o tokene a sieti Ontology
UPOZORNENIE: (26.1.2021) Momentálne nie je možné pasívne zárabať s kryptomenou Ontology v peňaženke Exodus. Tím vývojárov Exodusu pripravujú opravu, ale nešpecifikovali bližšie kedy vyjde. Keď už bude možné s Ontology pasívne zarábať, dáme vám vedieť na kryptotipy.sk stránkach alebo sociálnych sieťach.

Ontology

VeChain (VET)

VeChain je platforma, ktorá má za cieľ vybudovať distribuovaný obchodný ekosystém, ktorý umožní transparentný tok informácií od výrobcu až k spotrebiteľovi. Pomocou tejto technológie je možné sledovať položky, a byť si istý o pravosti a kvalite tovaru. Držaním VeChainu získate 1,86% z držaných VET tokenov.

Kde kúpim VET Binance, Kucoin a ďalšie.
Chcem vedieť o VET tokene a sieti viac

VeChain

Tezos (XTZ)

Spoločnosť Tezos sa v roku 2014 vydala s cieľom vytvoriť takzvaný „samo-pozmeňovací blockchain“. Koncept bol implementovaný a jeho jadro bolo jednoduché. Spoločnosť Tezos umožnila každému, kto vlastní jej kryptomenu XTZ, hlasovať o možných zmenách v jej pravidlách. Keď sa tak rozhodne, softvér sa automaticky aktualizuje, aby zabezpečil vykonanie zmien. Spoločnosť vytvorila dve samostatné kryptomeny s dvoma odlišnými cenami. Jednou z nich je XTZ. Držaním tokenov XTZ získate 5,47% z držaných XTZ tokenov.

Kde kúpim XTZ Binance, Kraken a ďalšie.
Chcem vedieť o XTZ tokene a sieti viac

Tezos

V prípade, že sa vám článok páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi na vašich sociálnych sieťach. Napíšte nám do komentára o svojich skúsenostiach s pasívnym príjmom alebo podobnými kryptomenami.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať alebo napíšte nám otázku do komentára nižšie.

Nenesieme žiadnu zodpovednosť za vaše prípadné finančné straty. Články sú výlučne informačného charakteru. Každý by mal obchodovať na vlastnú zodpovednosť a s peniazmi, ktoré je ochotný stratiť.

Ďalšie populárne články

6.11.2021 - 100+ Ethereum decentralizovaných aplikácií roku 2021
28.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Vechain ako eurá v banke
21.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ADA (Cardano) ako eurá v banke
14.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ATOM (COSMOS) ako eurá v banke
7.2.2021 - 15 proof of work algoritmov poháňajúcich kryptomeny alebo ako funguje ťažba kryptomien
2.1.2021 - Prvá kryptomena nie je Bitcoin
27.1.2021 - Ako pasívne zarábať s kryptomenou Algorand držanou v peňaženke Exodus
31.1.2021 - NEO-spôsoby ako pasívne zarábať
Aktuality o Algorand
Aktuality o NEO
Aktuality o Cosmos (ATOM)
Aktuality o Ontology
Aktuality o Cardano (ADA)
Metaverzum novinky
Play to earn novinky
Novinky 1 2 3 4 5


Śledź nas w mediach społecznościowych

kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram kryptotipy.sk Twitter kryptotipy.sk Medium kryptotipy.sk RSS feed

Zdroje







Späť